Tanuljunk hát tőle, a pedig tanulás soha nem kezdődik korán és soha nem késő elkezdeni. Zámbó József, a Rózsakő Étterem tulajdonosa életében is komoly szerepe van a történelmi eszméknek, s a családi tradícióknak, a nagyapa és édesapa által ráhagyományozott hazaszeretetnek. Ennek az eszmeiségnek a jegyében született meg benne a Szent Korona kupolázatú eskető sziget gondolatköre is. elmondása szerint a nem hétköznapi ötlet szellemi-eszmei és lelki indíttatása az Ő esetében is a neveléséből fakadt, ott gyökerezett. A szülei, nagyszülei ugyanis mindig is a Szent Korona tiszteletére nevelték őt. Már elhunyt, de szívében máig elevenen élő nagyapja huszár volt, aki a Szent Koronára esküdött fel, s kinek történetein nevelkedve már fiatal gyermekként határozott körvonalat kapott a hazafias, honszerető, s a magyarság múltját, egyediségeit és szellemi értékeit tisztelő alapirány Zámbó József lelkületében. Mindemellett a mély vallásosság, a Jóistenbe és Szűz Máriába vetett hit és erő elmondása szerint egész életét végigkíséri, s máig meghatározza.

Üzletemberként jelenlegi sikeres vállalkozása alapját képező Rózsakő Éttermének is egy meghatározó pontja lett végül ez a Korona. Tapasztalati alapján ennek az egyediségében is tipikusan magyar és keresztény, valamint nemzeti eszmeiséget hordozó létesítménynek a kisugárzása "az erre érzékeny embereket nagyon megfogja", illetve mindazokat magával ragadja, akikben tiszta érzések élnek.

A fentiek okán Zámbó József szeretné átadni ezt az eszmeiséget minél több fiatalnak, ezért 2016 tavaszától megnyitja éttermének kapuit a csodálatos eskető kápolna Szent Korona kupolázata irányában minden olyan óvodai, általános és középiskolai vagy főiskolás és egyetemista csoport előtt, akik alternatív történelem óra keretében szeretnének gyönyörködni a Szent Korona egyetlen 25-szörös, méretarányos nagyítású magyarországi másában. Az élmény és az eszmeiség a gyönyörű belső park atmoszférájában felejthetetlen emlék és komoly tudás forrása lehet.

A csoportot vezető történelem tanárok és pedagógusok a következő számon érdeklődhetnek a részletek iránt időpontot egyeztetve: 06 (70) 418 6889 - Kocsi Erika, történész